Osteo-kinetic este un centru de reabilitare medicală și are ca scop îmbunătățirea calității vieții pacienților prin programe integrate de osteopatie, kinetoterapie și masaj.

Ue-IMG
Image Alt

Osteopatie

CONCEPTUL OSTEOPATIC

Osteopatie, este o terapie holistică, integrativă, având ca principiu de bază abordarea corpul omenesc la nivel global, de manieră completă și unitară luând în considerare toate aspectele finite umane, trup, minte și spirit,  încercand să găsească și să acționeze asupra cauzelor care au declanșat manifestarea dezechilibrului din organism.

Conceptul aceastei terapii are ca bază folosirea forțelor interioare de echilibrare și vindecare ale pacientului sprijinite de către terapeut prin diferite tipurile de tehnici manuale de la cele mai active – tip thrust – la altele extrem de fine, unde pacientul poate chiar să adoarmă.

Osteopatia este o terapie psihosomatică ce se adresează atât minții cât și corpului având la baza concepte integrategrate din varii științe -anatomie, fiziologie, patologie, psihologie, filizofie. O sedintă de osteopatie presupune trecerea în revistă a tuturor structurilor fizic, mental, emoțional și luarea deciziilor terapeutice în conformitate cu acestea, astfel încât actul therapeutic este unul individual construit pe nevoile fiecărui pacient în parte.

Diagnosticul inițial stabilește tipul de tehnici folosite, în funcție de gravitatea afecțiunii, vârstă, factori psihologici, emoționali, antecedente, solicitare, etc. Nu există în sine un protocol terapeutic, modul de abordare al terapiei care se aplică este unul adaptat și personalizat pentru fiecare pacient în parte.

Osteopatia nu tratează bolile, ci disfuncțiile de micromobilitate, stabilind astfel această unicitate a momentului în care pacientul este consultat.

Osteopatie, permite tratarea și ameliorarea a numeroase afecțiuni ale coloanei vertebrale, calmează și elimină diverse dureri și simptome, nu dăunează organismului, ușurează travaliul cardiac prin accelerarea circulației de întoarcere, scade încordarea psiho-emoțională nervoasă generală, relaxează musculatura contractată, crește elasticitatea țesuturilor, elimină produși toxici de metabolism, crește forța de contracție musculară, împiedică atrofia musculară, scade grosimea stratului adipos menținând frumusețea trupului, înlatură oboseală, dureri, indigestii cornice, astm și previne infecțiile într-o serie lungă de afecțiuni.

Alegandu-ne pe noi, alegi sa ai grija de tine

IMPACTUL OSTEOPATIE

Reacțiile sunt diferite de la un pacient la altul.

Unii pacienți pot  perceapă un haos în organism pentru  se produce un fel de resetare a acestuia și trebuie lăsat  se așeze și  integreze informațiile primate în sistem.

Pentru alții dimpotrivă prima ședința, poate fi o experiență extrem de plăcută  cu puternice efecte în plan fizic, mental, emoțional și psihologic.

Pacientul este  ghidat  conștientizeze starea sa emoțională și comportamentalăascultând în același timp răspunsurile corporale. Astfel reușește și dezvolte acuitatea fizică și  înlocuiască tiparele nedorite cu comportamente sănătoase.

Terapia de osteopatie poate fi extreme de  utilă în tratarea tulburărilor de anxietate și depresive, pentru disfuncții sexuale, probleme în relații, precum și pentru tulburări fizice: dureri de cap sau de spate. În timpul şedinţelor însă, nu se resimt dureri, pentru că specialistul  foloseşte tehnici blânde.

Există  anumite stări care pot  apărea  mai ales după prima ședința și ele reprezintă o continuitate a tratamentului dusă de organism pentru a ajunge la normalitate. Aceste efecte sunt suportabile și dispar treptat. Ele se pot manifestă prinobosealăsomnolențădereglări de tranzit intestinal, dureri suportabile în regiunea abdominalăîntețirea diurezei, subfebrilitate cu frison sau febra musculară.

Important de  menționat  este faptul ,  pot  apară una sau mai multe din  aceste reacții sau nici una dintre ele. După ședința, o perioada de 2-3 zile sau chiar mai multîn organism se continuă restructurarea individuală, proces ce necesită o rezervă de energie, motiv pentru care nu se recomandă eforturi fizice de intensitate mare, evitarea frigului, umidității sau stresurile psiho emoționale. Și nu în ultimul rând trebuie ținut cont  bolile își au originea în modificările produse în corpurile mental și emoțional, transmise ulterior corpului fizic

FRECVENȚA ȘEDINȚELOR DE OSTEOPATIE

Tratamentul durează, în medie, între cinci şi zece şedinţe, cu un interval de şapte-zece zile, după care ședințele se pot face la două săptămâni, o dată pe lună, la două luni, la trei sau la șase luni, etc. Abordarea este diferită de la caz la caz în funcţie de gravitatea problemelor diagnosticate.

 

Există  și anumite contraindicații:

– Anevrizma aortei abdominale;
– Stări trombimbolice – risc major;
– Boli infecțioase acute fără diagnostic precizat;
– Corpuri străine abdominale;
– Fracturi ale cutiei toracice și coloanei vertebrale sau bazinului;
– Hemoragie internă;
– Boli chirurgicale abdominale acute (când sunt simptome de peritonită);
– Hipertensiune arterială necontrolată;
– Diabetul zaharat decompensat;
– Insuficientă cardiorespiratorie;
– Insuficientă renală cronică în stare de retenție azotată fixă;
– Boli psihice;
– Stare de ebrietate acută sau influență substanțelor stupefiante;
– Lipsa de cooperare.

Îți stăm mereu la dispoziție, nu ezita  ne contactezi!